KIRIKKALE
26°
01:44

Öğleye kalan Süre

Fikret Karabudak stadyumu'nun ismi nereden geliyor?

Kırıkkalespor’un büyük başarılara imza attığı ve nice şampiyonluk kupalarını kaldırdığı Fikret Karabudak Stadyumu’nun ismi nereden geliyor biliyor musunuz?


ÖZEL HABER

BU İSİM NEREDEN GELİYOR?
İlk olarak cumhuriyetin ilk yıllarında 1930'da askeri fabrikaların maçlarını oynaması için yapılan Fikret Karabudak stadyumu, uzun yıllar boyu şehrin futbol takımlarından MKE Kırıkkalespor'un iç saha maçlarına ev sahipliği yapmıştır. Tarihe tanıklık eden 5.402 seyirci kapasitesine sahip bu stadyumun isminin neden “Fikret Karabudak” olduğunu hiç düşündünüz mü?

NEDEN FİKRET KARABUDAK STADYUMU?
Kırıkkale’de futbolun kalbinin attığı yer olarak adlandırılan Fikret Karabudak, İsmini, Kırıkkale'de askeri silah fabrikalarının kurucusu olan Tümgeneral Fikret Karabudak'tan almıştır.

TÜMGENERAL FİKRET KARABUDAK KİMDİR?
1893 Denizli Çal’da dünyaya dünyaya gelen Mustafa Fikret Karabudak, Sakarya Muharebesi 57. Topçu Alayı 3. Tabur Komutanlığı, 25. Topçu Alayı 3. Batarya Komutanlığı, 23. Tümen 1. Tabur Komutanlığı, Yahşiyan Topçu Depo Müdürlüğü, Erzurum ve Ankara Silah Fabrikası Müdürlüğü, Ankara Fen İşletme Heyeti Topçu Şubesi Müdürlüğü, Çanakkale Silah Tamirhane Müdürlüğü, Kırıkkale Askerî Fabrikalar Grup Müdürlüğü, Ankara Askerî Fabrikalar Genel Müdürü, Ankara Endüstri Dairesi Başkanı, Genelkurmay Fen Sanayi Daire Başkanlığı,TBMM IX. Dönem Denizli Milletvekilliği yapmıştır. Harp Madalyası, Gümüş Liyakat, Alman Demir Salip ve İstiklal Madalyası ve Takdirname sahibidir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Haber:Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

Kırıkkalespor’un ismi ve logosu değişti 

İlginizi Çekebilir

Bakan Yerlikaya: “Ekiplerimiz bölgede”

İlginizi Çekebilir

Kırıkkalespor’da kongre yine ertelendi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

38165

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171